Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Roberta Downeyho Jr. honí mlsná. Spolu s Netflixem chystá nový seriál

Kultura

  18:00
LOS ANGELES - Downey v roli producenta pracuje na přípravě adaptace komiksové série pro dospělé Sweet Tooth (dá se volně přeložit jako chuť na sladké). Ta vychází u komiksového giganta DC. Datum premiéry zatím známo není.

Robert Downey Jr. jako Iron Man. foto: MARVEL

Komiksová série Sweet Tooth scenártisty Jeffa Lemira vycházela mezi roky 2003 až 2015. Příběh se točí okolo Guse, napůl člověka a napůl jelena. Jednoho dne se Gus dostane ven ze svého lesa a zjistí, že byl okolní svět zničen během jemu neznámé katastrofy. Připojí se proto k nesourodé migrující skupince lidí a zvířecích hybridů podobných jemu samému. Spolu s nimi cestuje pustinou a hledá odpověď na otázku svého původu. 

Herec Robert Downey Jr.
Filmového Sherlocka ztvárnil Robert Downey Jr.

Sérii Sweet Tooth lze popsat jako kombinaci Šíleného Maxe a Bambiho. Netflix si na její motivy objednal osmidílnou první sérii. Kromě Downeyho jako producenta se o seriál v rolích tvůrců (showrunnerů) postarají Jim Mickle (Takoví jsme, Země kůlů) a Beth Schwartzová (seriál Arrow). Hlavní roli Guse dostal herec Christian Convery (Beautiful Boy, Venom). 

Původně se seriálovou adaptací Sweet Tooth počítala v roce 2018 televize Hulu. Do projektu, který nakonec vyšuměl do ztracena, byl Robert Downey Jr. také zapojen. 

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.