Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sama mezi polonahými těly. Martina Bárta bude reprezentovat Česko na Eurovizi

Kultura

  10:12
PRAHA - Za Českou republiku bude v písňové soutěži Eurovize bojovat zpěvačka Martina Bárta. Do Kyjeva přijede zazpívat svou píseň My Turn. Skladbu vybrala odborná porota z více než tří stovek písní.

Píseň My Turn od Martiny Bárty. foto: Česká televize

Popová skladba My Turn je zajímavá po hudební i vizuální stránce. Autorem písně je britský skladatel Kyler Niko. Intimní balada je doplněná videem, pod které se podepsal Uroš Trefalt, držitel několika ocenění za televizní design. S ním spolupracovali i dva čerství držitelé Českých lvů - střihač Marek Opatrný (Masaryk) a Lukáš Veverka, držitel ocenění za plakát k filmu Já, Olga Hepnarová. Skladbu vybrala porota ve složení Ota Balage, Michal Pavlíček, Martin Kužmák, Jiří škorpík a Michal Dvořák.

‚Politika porazila umění.‘ Rusko kritizuje vítězství Ukrajinky v soutěži Eurovize

Volba Martiny Bárty byla nečekaná, neboť v česku je známá spíše jako jazzová zpěvačka. Zároveň ale vyhrála talentovou soutěž a v muzikálu Robin Hood - cesta ke slávě ztvárňuje roli Mariany. „Písni My Turn věřím, nebyla bych schopná vystoupit před tak obrovským publikem se skladbou, s níž bych se nemohla plně ztotožnit. Jsem hrdá, že s ní mohu reprezentovat Českou republiku. Udělám vše, abych nezklamala,“ sdělila Martina Bárta.

Poprvé budou mít diváci možnost Martinu Bártu sledovat 9. května na ČT2 v rámci vysílání prvního semifinále soutěže, druhé semifinále Česká televize uvede 11. května. Finálový večer bude možné vidět 13. května na ČT1. Minulý rok Českou republiku reprezentovala Gabriela Gunčíková, která se probojovala až do finále.

Soutěž Eurovizer (Eurovision) 2017 - vizuál.
Píseň My Turn od Martiny Bárty.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!