130 let

Mezi hlavní hvězdy Sázavafestu patří britské trio Kosheen. | foto: www.sazavafest.czReprofoto

Sázavafest se stěhuje do Kácova

Kultura
  •   18:49
PRAHA - Sedmý ročník O2 Sázavafestu, který letos změní místo konání, se pomalu blíží. Návštěvníci se mohou těšit na britské trio Kosheen, Skye, Dana Bártu i na Monkey Business.

Sedmý ročník OSázavafestu se bude konat v Kácově od 2. do 5. srpna. Pro návštěvníky je připraveno několik scén, dva kempy (kde návštěvník zaplatí 120 korun na osobu za festival) a zejména dostatek kvalitní hudby. Mezi největší hvězdy patří již zmíněné britské trio Kosheen, Skye nebo trojice špičkových českých kapel Monkey Business, J.A.R. a Dan Bárta & Illustratosphere.

Ve čtvrtek 2. srpna bude patřit hlavní stage právě Skye, která se po rozpadu kapely Morcheeba začala věnovat sólové autorské tvorbě. „Nikdy jsem nechtěla být sólovou zpěvačkou,“ prohlásila Skye po natočení vlastní desky Mind how You Go. „Morcheeba byla důležitou součástí mého života. Jenomže pak jsme natočili album Charango a všichni se začali věnovat svým druhým projektům. Nakonec se rozhodli, že Morcheeba skončí. Nechci, aby si fanoušci mysleli, že jsem Morcheebu opustila. Šlo o kolektivní rozhodnutí."

Pro Kosheen bude vyhrazen večer páteční. V Čechách velice populární trojice vydala nedávno album Damage, které se vrací zpět ke kořenům Kosheen. Hity jako Hide U nebo Catch z prvního alba Resist, postavené na kombinaci klasického písničkářství s progresivní taneční elektronikou, udělaly z Kosheen světově známé hvězdy. Po odklonu ke kytarám na druhém albu Kokopelli přichází Damage opět s pořádnou dávkou zlomených beatů, drum’n’bassových linek a chytlavých melodií. 

Neobyčejný zážitek přinesou také české hvězdy: muzikant Roman Holý obklopen špičkovými hudebníky z Monkey Business a J.A.R. změří síly s Danem Bártou a jeho Illustratospherou ve velké noční jam session.

Více informací se dozvíte na www.sazavafest.cz

Autor: Lidovky.cz