130 let
Americká herečka Scarlett Johanssonová.

Americká herečka Scarlett Johanssonová. | foto: Reprofoto

Scarlett je lepší herečkou než režisérkou

Kultura
  •   18:12
NEW YORK - Americká herečka Scarlett Johanssonová si vydobyla uznání za výkony před filmovou kamerou, ale její debut za kamerou naprosto nevyšel.

Johanssonová natočila jednu z částí povídkového filmu New York, I Love You (New Yorku, miluji tě), ale diváci v kinech z něj neuvidí ani sebemenší kousek. Celý natočený segment byl prý "k nekoukání", a tak zůstal ležet na podlaze střižny, sdělily neupřesněné zdroje americkému listu New York Post.

Přestože do svého příběhu obsadila herce Kevina Bacona, bylo to podle informovaného zdroje "opravdu špatné, a tak to bylo vystřiženo". Také producent a tvůrce konceptu filmu Emmanuel Benbihy uvedl, že část natočená Johanssonovou musela být vypuštěna - prý proto, že nezapadala do celkového konceptu.

Alespoň na DVD
"Její příběh se netýká konkrétně vztahů mezi lidmi a byl koncepčně postaven na natočení v černobílé podobě, což obojí bylo krajním odklonem od dalších snímků," vysvětlil. Johanssonová podle něj souhlasila s tím, že o osudu jejího příspěvku se rozhodne během finálního zpracovávání filmu. "Po měsících úprav jsem musel přiznat, že je třeba udělat rozhodnutí v zájmu celkového příběhu a složení, což vyústilo v (rozhodnutí) nepoužít natočené scény a záběry," dodal Benbihy. Režisérský debut Johanssonové by se měl objevit alespoň v bonusech na DVD.

Benbihy filmem New York, I Love You navazuje na koncept, který použil v roce 2006 pro film Paříži, miluji tě (Paris Je T'Aime). V pětiminutových příbězích v něm tvůrci ilustrují různé podoby lásky v každém z pěti obvodů New Yorku. Zastoupeni jsou zkušení režiséři jako Fatih Akin, Brett Ratner, Pak Čchan-wuk či Mira Nairová, ale i nováčci - krom vystřižené Scarlett Johanssonové například i její herecká kolegyně Natalie Portmanová.

Autor: ČTK