Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Scénář za zavřenými dveřmi. Nový film Christophera Nolana provází silná bezpečnostní opatření

Kultura

  18:00
LOS ANGELES - Nový snímek oscarového režiséra Chrisophera Nolana (Počátek, Dunkerk) je teprve v přípravné fázi, ale už se o něm hodně mluví. Film má být „rozsahem ohromnou akční podívanou“. Provází ho také bezpečnostní opatření - herce Roberta Pattinsona zavřeli se scénářem do místnosti, odkud informace o ději nemohly uniknout.

Režisér Christopher Nolan a producentka Emma Thomas. foto: Reuters

Podle USA Today se Robert Pattinson (Voda pro slony, Stmívání) s Nolanem a celým filmovým štábem dohodli na přísném utajení celého projektu. Se scénářem byl o samotě za zavřenými dveřmi, kde ho po prostudování musel také zanechat. „Zavřeli mě v místnosti, svojí vlastní verzi scénáře nemám,“ sdělil deníku Pattinson. Podle dostupných informací první čtení scénáře probíhalo stejně i u jeho hereckých kolegů z nového filmu - Elizabeth Debickiové (Strážci galaxie 2) a Johna Davida Washingtona (BlacKkKlansman). 

Cenu prezidenta karlovarského festivalu dostal britský herec Robert Pattinson.
Robert Pattinson (vlevo), Jaromír Hanzlík, Barry Levinson (vpravo).

Pattinson, který byl loni čestným hostem na filmovém festivalu v Karlových Varech, si spolupráci s Nolanem pochvaluje. „Už se mi trochu přejedlo ty roky a roky dělat velké filmy, ale na Nolanových dílech prostě něco je. Myslím, že je jediným režisérem, který dokáže dělat stylově intimní a nezávislé snímky, ale nafouknout je do obřích rozměrů,“ uzavřel herec. Nolanova filmová novinka bude podle něj „neskutečná“.

Snímku se fanoušci dočkají nejdříve v létě 2020. Podle nejmenovaného zdroje z produkce je ale již teď jasné, že půjde o „inovativní a rozsahem ohromnou akční podívanou“.

Christopher Nolan

Christopher Nolan se jako režisér zviditelnil v roce 2000 kdy jeho snímek Memento obdržel nominaci na Oscara za nejlepší původní scénář. Skutečné slávy se mu ale dostalo hlavně díky výborně přijaté trilogii o Batmanovi. Jeho posledním velkým zářezem byl předloňský snímek Dunkerk. Ten získal dokonce tři Oscary. Dnes Nolan patří mezi nejvyhledávanější filmaře v Hollywoodu a není proto s podivem, že jeho novinka je ještě dlouhou dobu před vydáním ostře sledovaná.

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...