130 let
Roy Price, bývalý šéf společnosti Amazon Studios.

Roy Price, bývalý šéf společnosti Amazon Studios. | foto: Reuters

Šéf Amazon Studios odstoupil po obvinění z nemravných návrhů

Kultura
  •   16:41aktualizováno  16:48
NEW YORK - Šéf společnosti Amazon Studios Roy Price odstoupil ze své funkce, když byl obviněn, že sexuálně obtěžoval kolegyni. Oznámila to ve středu agentura Reuters. Ředitel produkční divize firmy Amazon prý zároveň nijak nereagoval na stížnosti jisté herečky, že se stala obětí útoku Harveyho Weinsteina.

Právník producentky Amazon Studios Isy Hackettové potvrdil informaci listu The Hollywood Reporter z minulého týdne, že Price své podřízené před dvěma lety dělal oplzlé návrhy. Hackettová proti svému šéfovi podniká právní kroky.

‚Seděla jsem v autě a brečela.‘ Weinstein obtěžoval i hvězdu Hry o trůny

Herečka Rose McGowanová kromě toho tvrdí, že si Priceovi bezvýsledně stěžovala na sexuální útoky producenta a podnikatele Weinsteina, který už čelí obviněním, že sexuálně obtěžoval více než desítku žen. McGowanová veřejně kritizovala šéfa Amazonu Jeffa Bezose, že jeho firma s Weinsteinovou společností obchoduje.

Weinsteina kvůli skandálu koncem minulého týdne ze svých řad vyloučila americká filmová akademie a jeho počínání odsoudila řada známých osobností. Producent tvrdí, že měl se ženami sex výhradně s jejich svolením.

Autor: ČTK
  • Vybrali jsme pro Vás