Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Sepultura se vrací do Česka, kde odehraje tři koncerty a festival

Kultura

  14:09
PRAHA - Brazilská skupina Sepultura, jedna z největších metalových pojmů devadesátek, příští rok poprvé zahraje v Brně. Na programu metalového svátku ji 19. dubna 2010 doplní američtí Pro-Pain, hrající na pomezí stylu hardcore a metalu.

Sepultura foto: Reprofoto

Sepultura a Pro-Pain odehrají v Česku miniturné se třemi zastávkami a navíc se připojí k line-upu metalového festivalu Brutal Assault. Ze zámoří přijede zřejmě i předkapela. Dějištěm brněnského vystoupení bude sál Semilasso v Králově Poli. Pro Sepulturu to bude brněnská premiéra. Pro-Pain už v Brně jednou hráli.

Zastávky Sepultury v ČR:
18.4.2010 @ CK Písek, Písek
19.4.2010 @ KD Semilasso, Brno
20.4.2010 @ Modrá vopice, Praha
12.8.2010 @ Brutal Assault, Jaromeř

Chaos A.D.
Sepultura začala hrát v brazilském velkoměstě Belo Horizonte v roce 1984. Na přelomu 80. a 90. let získala kapela deskami Beneath the Remains, Arise a Chaos A.D. celosvětovou proslulost. Po vydání šestého alba Roots v roce 1996 opustil skupinu zakládající člen Max Cavalera, který si založil vlastní formaci Soulfly. Jeho místo u mikrofonu zaujímá Derrick Green. Dosud poslední album vyšlo vloni pod názvem A-Lex.

Sepultura v Česku odehrála už několik koncertů. Poprvé si ji v roce 1996 v pražské Sportovní hale přišlo poslechnout patnáct tisíc lidí. Loni byla jednou z hlavních hvězd festivalu Masters Of Rock ve Vizovicích na Zlínsku. Muzikanti z newyorské kapely Pro-Pain, proslulé takřka zběsilou rychlostí skladeb, se na svých webových stránkách označují za pionýry hardcore a metalu. Debutovali v roce 1992 deskou Foul Taste of Freedom. Jedenáctá studiová deska No End In Sight vyšla v roce 2008. V Česku už také několikrát hráli.

Autor: