Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Seriál Dům z karet se nakonec dotočí. Bez Spaceyho v hlavní roli

Kultura

  21:02
PRAHA - Americká online videotéka Netflix se s herci seriálu Dům z karet (v originálu House of Cards) po několika týdnech přerušeného natáčení dohodla na dotočení šesté série. Informaci serveru Variety potvrdil ředitel Ted Sarandos. Natáčení šesté série bylo pozastaveno v říjnu letošního roku kvůli obviněním Kevina Spaceyho, jenž v seriálu ztělesnil hlavní roli politika Franka Underwooda, ze řady případů sexuálního obtěžování.

Kevin Spacey v hlavní roli seriálu Dům z karet. foto: Česká televize

Konečné rozhodnutí tvůrců Domu z karet zní: natáčet se bude, ale bez Spaceyho. To znamená, že scenáristé Spaceyho postavu v seriálu určitým způsobem usmrtí. Na pondělní konferenci v New Yorku to potvrdil ředitel Netflixu Ted Sarandos.

Finální, šestá série se znovu začne natáčet na začátku roku 2018. Nabídne osm epizod a ústřední postavou se stane Claire Underwood (Robin Wright) manželka bezskrupulózního politika.

Spaceyho skandál asi zabil Franka Underwooda. Tvůrci House of Cards s hercem kvůli obtěžování skončili

Natáčení poslední série Dům z karet se zastavilo říjnu letošního roku, ze dne na den poté, co se objevila obvinění Kevina Spaceyho ze sexuálního obtěžování. Nezůstalo u jednoho, herec nyní čelí řadě obvinění, především ze strany mladých herců, ale i od ostatních osob pohybujících se v hereckém prostředí.

„Netflix se nebude podílet na žádné další produkci Domu z karet, jejíž součástí by byl Kevin Spacey,“ napsala tehdy podle agentury AP videotéka ve svém prohlášení. Dostala se tak do situace, kdy mohla politický thriller buď dramaticky ukončit, nebo příběh uzavřít bez hlavní postavy předchozích sérií.

Autor: