130 let
Pražský festival pouličního divadla Za dveřmi.

Pražský festival pouličního divadla Za dveřmi. | foto: Za dveřmi

Šestimetrový lev v ulicích Prahy. Festival Za dveřmi nabídne více než třicet divadelních inscenací

Kultura
  •   18:00
PRAHA - Ve dnech 8. - 15. července se v ulicích prahy uskuteční další ročník festivalu pouličního divadla Za dveřmi. Pod širým nebem zahrají prestižní divadelní uskupení Bratři v tricku, Divadlo Drak, Squadra Sua, Činoherní studio Ústí nad Labem nebo například V.O.S.A. Theatre. Vstupné je jako tradičně dobrovolné.

Osm festivalových dní nabídne přes 35 divadelních performance, koncertů a pouličních představení v podání dvacítky českých souborů, ale i zahraničních umělců například z Finska, Polska a Maďarska. Diváci se dočkají i loutek v nadživotní velikosti. 

„Pouliční divadlo je prastará, opravdová, aktuální, svobodná forma divadelního umění. Umělec i divák jsou si ve svém dialogu maximálně blízko. Fantazie tvůrce a výrazové prostředky nemají limity uzavřeného prostoru. Jevištěm a hledištěm může být ulice, park, náměstí, zahrada i industriální prostor. Hranice tu téměř neexistují, přináší tolik potřebnou svobodu,“ říká k pouličnímu divadlu ředitel festivalu Jakub Vedral.

„Upozornit jen na vybraná představení je pro mě coby dramaturgyni festivalu téměř nemožné,“ doplňuje dramaturgyně Michaela Holbíková. „Přesto kdybych měla jmenovat alespoň nějaká, určitě bych pozvala na procházku našeho šestimetrového lva, kterého potkáte na Staroměstském náměstí a jeho okolí.“

Vstupné na všechny akce je dobrovolné. Více informací naleznou zájemci na webu www.zadvermi.cz.

Autor: jto
  • Vybrali jsme pro Vás