Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Šetřit se nebude. Netflix chystá drahou seriálovou adaptaci Sandmana od Neila Gaimana

Kultura

  5:00
LOS ANGELES - Po zrušené filmové adaptaci to kultovní komiksová série spisovatele Neila Gaimana zkouší znovu. Mělo by jít o vůbec nejdražší televizní projekt komiksového nakladatelství DC, pod které Sandman patří.

Sandman od Neila Gaimana. foto: NG

Důmyslná kombinace hororu a mytologie, kterou se proplétá hlavní hrdina nazvaný Sen, personifikace všech snů. Příběh se nedá jen tak jednoduše shrnout. Komiksová série Sandman je ale snad nejznámějším komiksem Vertiga, odnože komiksového nakladatelství DC, která je určena dospělému publiku. Nepozbývá nic z fantazie, kterou Gaiman ohromoval již ve svých knihách, jako byli Američtí Bohové, Nikdykde nebo Hvězdný prach

Podle vyjádření Netflixu jde o „obrovský finanční závazek“. Na Sandmanovi se šetřit nebude - seriál by měl být nejdražším televizním dílem podle komiksu nakladatelství DC. Tvůrcem seriálu a scenáristou bude Allan Heinberg, který má na svědomí filmovou Wonder Woman (2017) a řadu dílů seriálu Chirurgové. Na jeho práci bude jako výkonný producent dohlížet sám Gaiman. 

Pokusů o adaptaci Sandmana bylo od devadesátých let několik. Žádná ale nedopadla. O poslední pokus se pokusilo studio New Line Cinema v roce 2016. O zrušeném projektu je známo akorát to, že scenáristou měl být Eric Heisserer, který na sebe upozornil oscarovými Příchozími (2016) a výborně hodnoceným hororem Bird Box (2018) se Sandrou Bullockovou v hlavní roli. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!