Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Skoncujme s extrémní chudobou, řekl na koncertu Stevie Wonder

Kultura

  16:25
NEW YORK - Americký zpěvák Stevie Wonder si během sobotního koncertu proti chudobě Global Citizen Festival v newyorském Central Parku vysloužil ovace publika, které s ním zpívalo jeho slavné hity, například Superstition či Isn't She Lovely.

Stevie Wonder zpíval v New Yorku proti chudobě. foto: ČTK

"Tohle je celosvětová oslava," prohlásil Wonder k jásajícímu davu. "Skoncujeme s extrémní chudobou ještě za našeho života," dodal slepý zpěvák a hráč na klávesy, který je od roku 2009 velvyslancem OSN dobré vůle se zvláštním zaměřením na postižené.

Dobročinný koncert se konal v době, kdy se v New Yorku sešlo Valné shromáždění OSN. Hudebního svátku se zúčastnili kromě hudebních celebrit i někteří světoví představitelé, mimo jiné generální tajemník OSN Pan Ki-mun či liberijská prezidentka Ellen Johnsonová-Sirleafová. Ta je nositelkou Nobelovy ceny za mír.

Na koncertu vystoupili například americký rapper will.i.am, spoluzakladatel skupiny The Black Eyed Peas, americká zpěvačka Olivia Wilde, kapela Kings of Leon či zpěvačka Alicia Keysová.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...