Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

SOUTĚŽ: Vyhrajte novou knihu o živote Jana Palacha

Kultura

  14:00
Jan Palach. Mladík, jehož tragický hrdinný čin šokoval svět. Symbolicky v lednu 2019, padesát let poté, co se na Václavském náměstí upálil, odhodlán vyburcovat národ z apatie po okupaci země vojsky Varšavské smlouvy, vychází kniha Krátký život Jana Palacha.

Krátký život Jana Palacha foto: Práh

Autorem novinky z nakladatelství Práh je francouzský spisovatel a scenárista Anthony Sitruk. Čtenářům nabízí pohled zvnějšku, s odstupem cizince a konvencemi nezatížený pohled na Jana Palacha. Doslov ke knize napsal historik Petr Blažek, který se dlouhodobě věnuje filozofické, teologické i morální rovině Palachova činu a rekonstrukci, jak se jeho čin odehrál. 

Knihu přibližuje jako „příběh mladíka, který obětoval svůj život, aby zabránil nástupu tyranie, a který oslovuje mnoho lidí po celém světě dodnes. Svědčí o tom také kniha francouzského spisovatele a publicisty Anthonyho Sitruka, která nyní vychází v českém překladu. 

A jak knihu vyhrát? Stačí odpovědět na jednoduchou otázku: Jak se jmenuje spisovatel, který v roce 1991 nakladatelství Práh založil? Své odpovědi posílejte do neděle 20. ledna. Ze správných vybereme vítěze. 

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.