Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

SOUTĚŽ: Vyhrajte vstupenky na premiéru inscenace Don Juan

Kultura

  12:00
Molièrova variace faustovského mýtu, ve které je člověk sám sobě svůdcem, je silným příběhem o lidském vzestupu a pádu, do kterého nakonec zasáhne vyšší moc. Vyhrajte vstupenky na premiéru divadelního představení Don Juan, která se uskuteční 21. října v Divadle pod Palmovkou.

Vyhrajte vstupenky na premiéru inscenace Don Juan foto: David Turecký

Komedie s tragickými tóny a ďábelským koncem o člověku, který odmítá respektovat jakákoliv pravidla a normy. Don Juan oplývá silou i schopnostmi a zároveň je spalován milostnou vášní, kterou nedokáže utišit. Uchvacuje jej krása, ale přitom všechno krásné svým jednáním ničí. Vystupuje okázale a arogantně, čímž ale ve skutečnosti pouze zakrývá svou vnitřní prázdnotu. Jediné, čemu sevillský svůdce skutečně věří, je neúprosná logika, že „dvě a dvě jsou čtyři“ a že svět byl stvořen proto, aby se na něm mohl dobře bavit.

A jak vstupenky vyhrát? Stačí odpovědět na soutěžní otázku: Kdo režíruje představení Don Juan? Své odpovědi posílejte do neděle 9. října. Ze správných odpovědí vylosujeme tři výherce, kteří získají dvě vstupenky.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.