Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Spaceyho skandál asi zabil Franka Underwooda. Tvůrci House of Cards s hercem kvůli obtěžování skončili

Kultura

  12:16
LOS ANGELES / PRAHA - Sexuální skandály slavných osobností teď hýbou světem showbyznysu. První oběť už má skandál okolo Kevina Spaceyho, který je hlavní postavou v úspěšné sérii Dům z karet (House of Cards). Nezemře reálný člověk, scénáristé ale nechají zřejmě zabít Spaceyho postavu Franka Underwooda. Netflix s hercem ukončil veškerou spolupráci a uvažuje se o konci série.

Hlavní roli v seriálu Dům z karet hraje Kevin Spacey. foto: Česká televize

Internetová filmotéka Netflix ukončila s Kevinem Spaceym veškerou spolupráci kvůli jeho sexuálním skandálům. Spaceyho účinkování je podle tvůrců série v jakékoliv formě pokračování vyloučeno.

Producenti série si ale pohrávají s myšlenkou odepsat ďábelského Franka Underwooda z příběhu a zbytek šesté závěrečné série zaměřit na stejně manipulativní Frankovu manželku Claire, kterou k seriálu hraje Robin Wright. Jak informuje server Variety, informace měla přijít od lidí pohybujících přímo v blízkosti štábu.

‚Měli jsme to držet v tajnosti.‘ Zaměstnanci londýnského divadla prý o Spaceyho obtěžování věděli

„Odepsat“ Spaceyho postavu by zatím nemuselo být pro scénáristy tak těžké - šestá série se zatím teprve začala točit a kvůli Spaceyho skandálu byla dočasně pozastavena. Jasné je tady jen to, že Spacey v sérii nadobro skončil.

Vyjádření Spaceyho se podle agentury Reuters nepodařilo získat, neboť s hercem přerušil spolupráci jeho dosavadní mediální zástupce.

Tvůrci zároveň musí myslet na zhruba tři stovky zaměstnanců, kteří se tvorbě série věnují a jejím zastavením by přišli o práci. Od samotných zaměstnanců zaznívají hlasy, že nechtějí zaplatit za Spaceyho problémy.

Kromě odstřižení Spaceyho a konce série existují i další možnosti, tedy vytvoření takzvaného „spinoffu“, tedy verzi stejného příběhu z příběhu dříve vedlejších postav. Jedna z variant hovoří o příběhu točícím se kolem postavy Douga Stempera, věrného Underwoodova asistenta, kterého hraje herec Michael Kelly.

Spacey měl obtěžovat členy štábu

Jeden z bývalých spolupracovníků natáčení vypověděl, že ho Spacey vyzvedl autem a spolu jeli na natáčení. Zaměstnanec, který si přál zůstat v anonymitě, vypověděl, že když byli téměř na místě, Spacey mu sáhl do rozkroku. Herec prý v nátlacích pokračoval i dál. Na mužovo neustále odmítání reagoval naštvaným odchodem z místa.

Společnost Netflix prohlašovala, že o incidentech na place Domu z karet nic neví. Podle informací serveru Deadlinesi ale ten stejný spolupracovník několik měsíců před incidentem v autě vedení Netflixu stěžoval.

Spacey sexuálně obtěžoval i štáb Domu z karet. Opravdu konec seriálu s aférou nesouvisí?

Oscarového herce Kevina Spaceyho obvinil v pondělí ze sexuálního obtěžování herec James Rapp. Spacey se za své chování omluvil na sociální sítí Twitter. Ve stejném příspěvku se také přiznal k homosexualitě. To mu vytkla řada amerických celebrit, protože podle nich odváděl pozornost od skutečného problému, kterým bylo právě zneužívání. 

Mezinárodní akademie televizních umění a věd se rozhodla neudělit Spaceymu zvláštní ocenění zakladatelů mezinárodních televizních cen Emmy. Ve čtvrtek také napsal deník The Guardian o tom, že měl Spacey obtěžovat i herce z londýnského divadla Old Vic, kde dělal uměleckého ředitele.

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...