Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Společnost Agathy Christie vyhlašuje další ročník detektivní literární ceny

Kultura

  22:28
Česká Společnost Agathy Christie vyhlašuje již 14. ročník detektivní literární ceny – Ceny SAC. Tato cena se uděluje té povídce, která se nejvíce přiblíží duchu díla Agathy Christie.

Agatha Christie foto: ČTK

Neuspějí tedy mafiánské příběhy plné přestřelek ani povídky plné drog, sexuálního násilí a podobného ražení. Šanci mají povídky se zajímavou a překvapivou zápletkou z běžného života. Porotou jsou členové Společnosti Agathy Christie, čímž se tato cena profiluje jako laická protiváha Havrana, kterého uděluje AIEP, tedy sdružení vzniklé na profesionální bázi.

Cena je otevřená, to znamená, že se jí může zúčastnit kdokoli, automaticky jsou zařazeny povídky nominované na Havrana. Podmínkou je zaslání literárního díla povídkového rozsahu (max. 10 normostran), které nebylo dosud publikováno. Uzávěrka příjmu povídek letošního ročníku je 12. května 2012.

Mezi oceněnými z minulých ročníků jsou jak neznámí autoři, tak i renomovaní detektivní spisovatelé, jako například Inna Rottová, Martin Petiška, Stanislava Chmelanová či Hana Doubková. Vyhlášení výsledků probíhá společně s udělováním Ceny Havrana, Ceny Jiřího Marka a Ceny České společnosti Sherlocka Holmese na společenském večeru začátkem června.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!