Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Spolek Kašpar bude slavit Silvestra od první minuty

Kultura

  7:00
PRAHA - Všichni se ohromně odvážeme, líčí plány spolku Kašpar na letošní silvestrovské oslavy jeho principál Jakub Špalek.

Jakub Špalek, principál spolku Kašpar foto: MAFRA - Dan Materna

Divadelní spolek Kašpar, který působí v pražském Divadle v Celetné, letos na Silvestra uspořádá velkolepou tancovačku. Nápad prý vznikl náhodou. "Měli jsme slavit 22 let divadla a herci si přáli ples a živou kapelu čili orchestr," líčí původ merendy Jakub Špalek. "My ho neměli kam dát, a tak jsme museli vymyslet, jak zvětšit jeviště a udělat taneční parket. A když jsem začal zpívat s kapelou, tak jsem zjistil, že tu máme spoustu zpěváků. Letos jsme měli už tři kola tancovačky a najednou se ukázalo, že zpívající Kašpar s kapelou utáhne i tříhodinový zábavní pořad."

Tom Jones i 'Zagorka'

I sami herci se při této příležitosti uvidí v jiných rolích, než na jaké jsou oni sami i jejich diváci zvyklí. "Někteří se ohromně odvážou včetně mě," líčí Jakub Špalek. "Zpívám tam třeba Sex Bomb od Toma Jonese, normálně bych se styděl, ale tady mi to nepřijde. Martin Hoffman perfektně imituje Karla Gotta, Jitka Nerudová Zagorku, Eliška Boušková zpívá francouzské šansony, Eva Elsnerová kromě jiného vystřihne Tinu Turner." 

Přislíbeni jsou i další umělci (či jejich věrní napodobitelé): ABBA, Bee Gees, Beatles, , Kotvald/Hložek, Queen, Michael Jackson, Boney M, Eva Pilarová či Petr Spálený.

Silvestovská tancovačka spolku Kašpar začíná pro jistotu už 30. prosince. "Tím pádem od půlnoci začneme slavit silvestra a tak ho budeme slavit od první minuty," dodává Špalek. "Vypadá to, že termín je docela šťastný, protože spousta lidí je předposlední den roku v Praze a na Silvestra odjede zase jinam. A to už my budeme odpočívat, nebo spíš budeme mít individuální program."

Autor: