Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Star Wars se vrací. Podívejte se na první ukázku nového dílu Síla se probouzí

USA

  19:54aktualizováno  19:56
PRAHA - Milovníci kultovní filmové série Hvězdné války se mohou radovat. Ve Spojených státech měla premiéru první ukázka filmu Star Wars: Síla se probouzí. Sedmá epizoda přijde do českých kin za rok, 17. prosince 2015.

Mistr Yoda v Pomstě Sithů z roku 2005 foto: Reprofoto

Film, jehož režie se ujal J. J. Abrams, se začal natáčet v květnu ve studiích Pinewood nedaleko Londýna. Premiéru bude mít na konci příštího roku. Děj se bude odehrávat zhruba 30 let po událostech filmu Epizoda VI: Návrat Jediho z roku 1983.

Fanoušci slavné série se mohou těšit na tradiční hereckou soustavu. Hrdiny si znovu zahráli Harrison Ford, Mark Hamill nebo Carrie Fisherová. Přidali se k nim ale také noví herci - například Andy Serkis nebo Oscar Isaac.

„Je to vzrušující a surreální zároveň vidět ty úžasné herce z původních dílů a nové talenty, jak spolupracují ve snaze ještě jednou oživit svět Hvězdných válek,“ komentoval ještě před zahájením natáčení herecké obsazení Abrams.

„Lepšího režiséra jsme najít nemohli,“ pronesl otec Hvězdných válek George Lucas, který se stal „pouze“ poradcem. Před dvěma lety totiž prodal práva Studiu Walt Disney za čtyři miliardy dolarů. 

Podívejte se na ukázku z nového filmu:

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!