Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Stojím za Rowlingovou, napsala známá spisovatelka. Zaměstnavatel ji následně vyhodil

Skotská spisovatelka Gillian Philipová, známá autorka dětských knížek, na Twitteru vyjádřila podporu slavné spisovatelce J. K. Rowlingové, jež je nyní pod palbou kritiků a fanoušků za svůj postoj k translidem. Firma Working Partners sdružující několik nakladatelství ale Philipovou téměř okamžitě vyhodila.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P55a89v72e68l 85A49r51o89n

15. 7. 2020 8:40

Hezky napsané na NP před pár dny :

Revolta, která dnes otřásá Spojenými státy a nezadržitelně se šíří do Evropy, nejvíce připomíná čínskou kulturní revoluci. Spojuje ji s ní celkové směřování – nemilosrdný útok na dosavadní společnost, její struktury, hodnoty, tradice a symboly, zuřivá snaha je zničit, zašlapat, vykořenit, a to bezohledným nátlakem, zastrašováním, šikanováním a trestáním těch, kteří stojí v cestě, kteří si dovolí nesouhlasit či dokonce pouze mlčí. Nejde jen o demonstrace, násilí a rabování, míra násilí zatím srovnatelná není. Nevěřícně však zíráme na devastování památek zakladatelů americké demokracie, Winstona Churchilla, Gándhího a dalších politických ikon, k nimž svobodný svět dosud vzhlížel, přihlížíme zakazování různých uměleckých děl, vymazávání jejich tvůrců z historie, postupné likvidaci svobody slova a svobody vědeckého bádání. Západní společnost, kultura civilizace, k niž patříme, a složitě jsme museli tuto svou sounáležitost s ní prosazovat, udržovat a obhajov

0 0
možnosti

P69a66v97e11l 85A28r31o49n

15. 7. 2020 8:39

Nedávno na firemním večírku jsem se snažil zavést na podobná témata řeč. Kolegové se mnou většinou souhlasí ale převažující názor je bohužel : Prosím tě co se staráš o politiku. Lidé si stále něuvědomují jak moc se jich to týká a jak je metoda Overtonových oken účinná. A že to není náhoda nebo jen zblblost lidí ale organizovaný proces destrukce západní společnosti neomarxisty. Tedy v pojetí neomarxistů je to zničení kapitalismu.

0 0
možnosti

Vyhazov za názor. Toho jsou schopni jen lidští odpadové. Od toho nakladatelství si nic nekoupím, tak!

0 0
možnosti

Tak to jsou celkem hnusy co se děje. Jak to že se normální lidé nepřidali na stranu obou spisovatelek? Jsou stádem, které se nachá zblbnout nebo mlčící většinou. Tak nejdřív se Rolingová zastávala všech leseb a uchyláren, až ji to samou semlelo. Teď to s ní bere i další lidi.

Lidi buďme odvážní. Žeňme ty marxisty do Vltavy.

Jak se píše, nejdřív sebrali Žida od vedle. Nebyl jsem Žid, tak jsem byl ticho. Pak sebrali živnostníky. Nebyl jsem živnostník, tak mi to bylo jedno. Teď berou nás. Není kdo by se mne zastal.

0 0
možnosti

J12a24n 49V14e58s14e66l68ý

8. 7. 2020 14:53

Kvůli takovým redaktorkam a tzv. "bezpečnému prostoru" se vyhazují lidi z práce za vyslovený názor.

Tito lidé se cítí býti některými názory přímo ohrožení a tak křičí a dělají dusno, dokud si nevydupou svůj "bezpečný prostor" zpět.

0 0
možnosti

Napsal jsem na webové stránky working partners že jsou zbabělci. Jsou na facebooku. Podpořte paní Giell Philip, kterou vyhodili z práce za to že se zastává svobody slova.

0 0
možnosti

A na co je v dnesni dobe vydavatel? Jenom zastaraly meziclanek mezi spisovatelem a ctenarem..

0 0
možnosti

Pokud se chcete psaním živit, vydavatele / nakladatele potřebujete (vydavatel navíc zajišťuje distribuci). Pokud tedy nejste dost bohatý, abyste vydával knihy vlastním nákladem. Pak zase musíte mít dobré kontakty na distributory.

0 0
možnosti

a tak to mate i s mistnima "zurnalistama" , kdyby napsali to o cem mluvi s rodinou na chalupe tak je neviditelna vsudepritomna ruka skutecne moci odstrani na jeste vetsi smetiste nez je soucasny tisk

0 0
možnosti