Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Bieber přivezl do Česka trampolínu i akrobaty. Fanynky čekaly na koncert hodiny

Kultura

  18:28aktualizováno  13. listopadu 10:45
PRAHA - Pražskou O2 arenu zaplnily stovky fanoušků kanadského zpěváka Justina Biebera. Do Česka přivezl monstrózní show s akrobaty, trampolínou a tanečníky. Během večera představil písně z alba Purpose.

Justin Bieber dorazil do Prahy. foto: MAFRA

Příznivci popové hvězdy se na dlouhé čekání v mrazivém počasí vybavili dostatkem občerstvení, teplým oblečením či dekami, organizátoři jim připravili čaj.

Na hudebních cenách MTV bodoval Bieber, Beyoncé neuspěla

Dvaadvacetiletý Bieber zavítal do České republiky poprvé v rámci svého turné Purpose World Tour. Do Prahy přiletěl v noci z polského Krakova v doprovodu svého psa.

Divákům večer představil v efektní show starší písně i ty nové z alba Purpose, které obsadilo první místo v hitparádách více než stovky zemí světa. Zatímco pro mnohé má Bieber kvůli svým manýrům pověst „rozmazleného spratka“, pro část teenagerů je idolem současné hudební scény.

Dav fanoušků Justina Biebera před O2 arénou.
Fanynka Justina Biebera před O2 arénou.

Bieber se narodil 1. března 1994 ve Stratfordu v kanadské provincii Ontario. Svoji kariéru nastartoval díky internetovému kanálu YouTube, kam začala jeho matka nahrávat videa, na kterých Bieber zpíval hity slavných zpěváků Stevieho Wondera nebo Michaela Jacksona. Debutové album My World vydal v roce 2009 a v Kanadě a USA za jeho prodeje získal trojnásobné ocenění platinovou deskou.

Za svoji krátkou kariéru stihl Bieber získat mnoho dalších hudebních cen. V roce 2012 se stal držitelem American Music Awards, kde byl vyhlášen umělcem roku a mohl se radovat i z cen za nejpopulárnějšího popového nebo rockového umělce a za nejlepší popové album roku. Čtyřikrát v řadě si odnesl cenu pro nejlepšího zpěváka na slavnostním udílení Evropských hudebních cen (EMA) televizní stanice MTV. Letos získal tři ceny, včetně té pod názvem Biggest Fans, určující množství fanoušků.

Autor: