Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Superman se vrací. Lois si zahraje Amy Adamsová

Kultura

  12:25
NEW YORK - Americká herečka Amy Adamsová ztvární roli novinářky Lois Laneové v nové snímku o Supermanovi. Informoval o tom americký časopis Variety. Snímek v režii Zacka Snydera připravuje filmové studio Warner Bros. Pictures.

Amy Adams, nová Lois foto: Reuters

V hlavní roli nezničitelného muže alias Clarka Kenta se objeví britský herec Henry Cavill. Adoptivní rodiče mimozemského hrdiny si zahrají Kevin Costner a Diane Laneová.

Lois je krásná
"Amy má talent vyjádřit všechny vlastnosti, které na Lois milujeme: je bystrá, neústupná, zábavná, srdečná, ambiciózní a samozřejmě krásná," uvedl režisér Snyder v prohlášení.

Amy Adams

Adamsovou měli diváci v poslední době možnost spatřit v biografickém dramatu Fighter. Za výkon v něm byla letos nominována na Oscara v kategorii herečka ve vedlejší roli. Z připravovaných snímků má hrát ve filmové adaptaci románu amerického spisovatele Jacka Kerouaca Na cestě, kde se objeví po boku herce Vigga Mortensena.

Natáčení začne v srpnu
Snyder magazínu sdělil, že natáčení Supermana začne v srpnu. S premiérou filmové studio Warner Bros. počítá v prosinci 2012, tedy ve stejné době, kdy chce do kin uvést první díl výpravné fantasy Hobit režiséra Petera Jacksona.

Autoři: ,

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...