Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

'Sympatický vrah' Malkovich je v Praze

Kultura

  12:53
PRAHA - Největší hudební přehlídka vážné hudby v Česku, festival Pražské jaro, dnes v Dvořákově síni pražského Rudolfina přivítá Johna Malkoviche. Americký herec, režisér a producent se představí jako vypravěč v hudebním moritátu Pekelná komedie, jehož námětem se stal případ rakouského sériového vraha Jacka Unterwegera.

Charismatický herec John Malkovich foto: Reprofoto

Program 66. ročníku festivalu pokračuje i v Národním divadle, kde se uskuteční první ze dvou koncertů scénické moderní miniopery Šel jsem do domu, ale nevstoupil v podání souboru Hilliard Ensemble. Druhé představení se koná v Národním divadle v pátek.

Unterwegerův příběh, který je příkladem toho, jak média mohou ze zločince udělat celebritu, je v Pekelné komedii kombinován s hudbou Beethovena, Boccheriniho, Glucka, Haydna, Mozarta, Vivaldiho a Webera v podání sopranistek Bernardy Bobrové a Alexandry Zamojské a barokního orchestru Vídeňské akademie řízeného Martinem Haselböckem.

V případě miniopery souboru Hilliard Ensemble jde o mimořádný projekt založený na zvláštním spojení hudebního experimentu známého britského souboru.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...