Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Tak trochu jiné blues: na Colours of Ostrava přijedou Mama Rosin

Colours of Ostrava

  17:00
OSTRAVA - Pořadatelé moravského festivalu chystají novou hudební scénu nazvanou Drive stage, kterou umístí do cirkusového stanu.

Mama Rosin foto: Colours Of Ostrava

Vystoupí na ní sedmnáct tuzemských světových kapel, které reprezentují moderní pojetí country, folku a blues. Prostor ale dostane také punk a bluegrass. ČTK o tom informoval mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

"Myšlenka Drive stage vyšla z naší chuti hrát si s nezvyklým pojetím country motivů v ryze současné hudbě. Bavilo nás spojovat kapely z celého světa, které mají skutečný drive a energii," řekla ředitelka Colours Of Ostrava Zlata Holušová.

Diváci se podle ní mohou těšit na kapely, které nabízejí žánrově překvapivá hudební spojení a zároveň výjimečné hudební zážitky. Míchají například country s punkem, elektronický hip hop s bluegrassem či rockové hity s bluegrassem a country. Syrové country zase s blues nebo folk s rockem. "Většina kapel zažije na Colours českou premiéru," doplnila ředitelka.

Švýcarská Louisiana

Z českých kapel to bude například skupina Nylon Jail, která střídá country, folk, rock a elektroniku. Ze zahraničních k nám zavítají třeba švýcarští Mama Rosin, ovlivnění lousianskými styly cajun a zydeco, country-punkové sesterské trio Baskery ze Švédska nebo američtí Gangstagrass, kteří spojují bluegrass, elektrobeaty a newyorský hiphop.

Už dříve byly zveřejněny kapely a hudebníci Sigur Rós, Damien Rice, Asaf Avidan, Irie Révoltés, Red Baraat. Z českých pak Tata Bojs, Pražský výběr a Wanastowi Vjecy.

Dvanáctý ročník mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava se uskuteční 18. až 21. července v areálu Dolních Vítkovic, v oblasti památkově chráněných bývalých hutí, dolů a železáren.

Autoři: ,