Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Tata Bojs mají nový klip. Natáčel se ve studiu LEAGLEONE

Mardoša (vlevo) a Milan Cais. foto: LEAGLEONE

PRAHA - „Beru videoklip jako takové malé vizuální dílo, které krásným způsobem doprovází atmosféru písničky,“ říká Milan Cais, frontman skupiny Tata Bojs. Nový klip k hitu Holka z plakátu se natáčel v pražském studiu LEAGLEONE. V rozhovoru Cais spolu s Mardošou mluví o příběhu, který se v něm odehrává, o zákulisí natáčení a taky o chystaném koncertu v O2 universu.
  7:00

Pink Floyd po 28 letech nahráli novou píseň, chtějí tak podpořit Ukrajinu

„Nejvíc si užíváme tvorbu na koncertech. I když je to stará písnička, tak znovu vzniká. Je to největší spojení mezi námi a posluchači,“ říká Mardoša.

Milan Cais se stará jako výtvarník o vizuální stránku koncertů. „Baví mě, že můžu rozvinout pohled na tu písničku,“ dodává. „Já si to vždycky nějak vymyslím, nakreslím si takovou kresbičku tužkou, a pak se na základě té kresbičky rozjede taková mašinérie. Většina našich koncertů, které hrajeme během roku, jsou ale normální, bez scény, nic tam s sebou nevezeme. Radost si děláme jen jednou za čas právě takovým typem koncertu, jako teď chystáme do O2 universa.“

Holka z plakátu

Mardoša, který napsal text k písni Holka z plakátu, popisuje, co se v něm odehrává: „Je to o femme fatale, která je ve skutečnosti personifikací lži. Přišlo mi to jako atraktivní téma v době, kdy jsou lidé velmi často oběťmi útoků falešných zpráv, fake news. I proto jsme si pro svůj videoklip zvolili prostředí televizních zpráv,“ dodává.

Celý rozhovor najdete zde.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...