Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Tatínkova holčička si na festivalu v La Rochelle ve Francii vyzvedla cenu

Kultura

  16:06
Cenu pro nejlepší snímek v sekci evropské televizní tvorby získal na 11. mezinárodním festivalu televizní tvorby ve francouzském v La Rochelle film Tatínkova holčička z cyklu TV Nova Soukromé pasti. Ocenění převzala vedoucí projektu, režisérka Tereza Kopáčová.

Soukromé pasti – Tatínkova holčička foto: TV NovaReprofoto

Televizní film Tatínkova holčička z cyklu Soukromé pasti se představil v pátek 18. září 2009 na 11. mezinárodním festivalu televizní tvorby ve francouzském La Rochelle, v sekci evropské televizní tvorby, v níž byly zastoupeny pořady z Velké Británie, Německa, Itálie, Švédska, Portugalska a dalších zemí. Drama režiséra Petra Slavíka, odvážně upozorňující na jeden z nejbolestnějších společenských problémů – sexuální zneužívání dětí, osobně představila ve Francii vedoucí projektu, režisérka Tereza Kopáčová.

Hlavní postavy příběhu o zneužívání patnáctileté dívky nevlastním otcem ztvárnili Berenika Kohoutová a Miroslav Etzler. Snímek, který vzbudil mimořádnou pozornost již při své televizní premiéře 22. října 2008, získal cenu pro nejlepší TV film v evropské sekci. "Byl to úžasný zážitek," svěřila se režisérka Tereza Kopáčová. "Soukromé pasti vzbudily velkou pozornost i v konkurenci hraných televizních filmů z celé Evropy, v kulisách nádherného města, jakoby vystřiženého ze Tří mušketýrů. Přidá nám to energii i na Soukromé pasti 2, na kterých začínáme pracovat."

"Máme radost, že ocenění filmu Tatínkova holčička na zahraničním festivalu potvrdilo jedinečnou kvalitu celého cyklu Soukromé pasti, kterým Nova vzbudila loni na podzim mimořádný ohlas," řekl generální ředitel TV Nova Petr Dvořák.

Autoři:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...