Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Televizní tipy: kanec se zelím i kultovní komedie z Itálie

Kultura

  10:40
PRAHA - Na co se podívat 23. prosince v televizi? Server Lidovky.cz Vám nabízí několik tipů.

Anděl páně. foto: Reprofoto

Slavnosti sněženek (1983)
Nova v 18:00

Kdo by neznal tuto oblíbenou komedii? Jiří Menzel na motivy románu Bohumila Hrabala natočil portrétní film obyvatel jedné malé chatové osady nedaleko Prahy. O zábavu zde rozhodně není nouze.

Nebožtíci přejí lásce (1972)
ČT 2 ve 20:00

Sedminásobný držitel Oscara, režisér Billy Wilder, natočil bláznivou komedii z prosluněné Itálie. V ní jede Wendell Armbruster (Jack Lemmon) vyzvednout tělo svého otce, který zahynul v Evropě. Zjišťuje však, že jeho otec byl bouřlivý bonviván a ne ten, na koho si hrál. Wendell po cestě potkává ještě svůdnou Pamelu Pigottovou (Juliet Millsová) a záležitost se ještě dále komplikuje. 

Anděl páně (2005)
ČT1 ve 20:00

Anděl Petronel (Ivan Trojan) si proti sobě v nebi dokázal každého poštvat. Za trest je poslán na pozemský svět, aby napravil jediného hříšníka, jinak na Štědrý den skončí jako padlý anděl v pekle. Vyděšený Petronel, proměněný v žebráka, odchází mezi smrtelníky, o jejichž životě nemá ani potuchy. Průvodcem je mu poťouchlý čert Uriáš (Jiří Dvořák), který se náramně dobře baví na Petronelův účet. Zvládne Petronel svůj úkol a bude se moct vrátit?

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.