130 let
Michal Horáček

Michal Horáček | foto: MAFRA - Tomáš Krist

Textař Michal Horáček představí v Plzni nový projekt Mezi námi

Kultura
  •   16:30
PLZEŇ - Populární umělec připravil se zpěváky, jako jsou Ondřej Ruml, Lenka Nová nebo František Segrado, další hudební recitál.

Každé představení bude originálem, v různých městech nabídne jiné písně a odlišná zamyšlení. Projekt Mezi námi odstartuje 13. srpna v Plzni, dojednány jsou ale už i termíny na duben příštího roku. ČTK o tom za pořadatele informovala Nikol Poselová.

Posezení u vína

"V devadesátiminutovém představení účinkuje sám Horáček, působí jako vypravěč, kde představí svou poezii, prolne ji s historkami a básněmi, které souvisejí s jeho jednotlivými hudebními projekty. Nabídne improvizované úvahy o nadčasových i právě aktuálních tématech," uvedla Poselová.

Dodala, že všichni účastníci jsou po celou dobu na jevišti v improvizovaném posezení u vína, průvodní slova se odehrávají formou předscén. Doprovodnou hudební skupinou bude Kvartet Mateje Benka. První vystoupení se uskuteční 13. srpna v plzeňské Měšťanské besedě.

Plzeňské představení bude jediné, které se má uskutečnit pod širým nebem. "Myslím, že se to k akci hodí, že bude mít skvělou atmosféru," uvedl producent Petr Baránek. Upřesnil, že večer je rozdělen do tří částí. V jedné představí autor textů spolupráci se skladatelem Petrem Hapkou, v druhé úspěšný recitál Kudykam a ve třetí svůj poslední ucelený autorský projekt Český kalendář.

Autor: ČTK
  • Vybrali jsme pro Vás