130 let

Norové natočili nové Tři oříšky pro Popelku, vypustili první ukázku

Kultura
  •   14:57
Po půlroce od začátku natáčení jsou tu první záběry z nové verze pohádky Tři oříšky pro Popelku. Stojí za ní norská filmová produkce a hlavní roli ztvárnila tamní popová hvězda Astrid Smeplass. Pro remake filmu režiséra Václava Vorlíčka se tamní filmaři rozhodli kvůli trvalé divácké popularitě pohádky.

Kromě Norska jsou Tři oříšky pro Popelku oblíbenou pohádkou i v Německu. Loni na Vánoce ji německé televize odvysílaly během vánočních svátků hned devatenáctkrát. „Bude to dechberoucí jízda s brilantní lukostřelbou, bláznivými kostýmy a samozřejmě pořádnou dávkou kouzel,“ láká distributor Nordisk Film diváky do kin.

Norská premiéra je v plánu na 12. listopadu. Zdali bude film uveden i v Česku, v tuto chvíli není jasné. Také proto v tuto chvíli ještě není k dispozici verze traileru s českými titulky. 

Režie nové verze Tří oříšků pro Popelku se ujala režisérka a herečka Cecilie A. Mosli, která si zahrála mimo jiné v seriálech Mammon nebo Bez poskvrny. Kromě Smeplassové se ve filmu objeví ještě Cengiz Al nebo Thorbjorn Harr známý z projektů Seveřané, Znovu 20 nebo Vikingové.

Zatímco Václav Vorlíček pohádku natáčel například na vodním hradě Švihov a na zámku Moritzburg nedaleko Drážďan, norská filmová produkce se vydala do jednoho z největších evropských skanzenů jménem Maihaugen nedaleko města Lillehammer. Norský název filmu zní Tre Nøtter til Askepott.

Autor: zav