Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Tvůrce Hry na oliheň otočil. Druhá série je nutností, přiznal v rozhovoru

Korejský seriál Hra na oliheň (2021). foto: Netflix

Tvůrce Hry na oliheň, jihokorejský režisér Hwang Dong-hyuk, v rozhovoru pro agenturu AP přiznal, že druhá série určitě vznikne, ačkoliv to sám neplánoval. Do jejího čela se vrátí hrdina z první série Ki-hun (Lee Jeong-jae). Upozorňujeme, že tento článek obsahuje vyzrazení děje první série.
  17:00

Seriálový hit Hra na oliheň se záhy po svém uvedení stal nejúspěšnějším projektem Netflixu. Bylo tedy jasné, že tlak na vznik pokračování bude obrovský. Ačkoliv se mu Hwang Dong-hyuk v rozhovorech bránil a tvrdil, že žádné plány nemá, pro agenturu AP prozradil, že nakonec změnil názor.

Ze seriálu Hra na oliheň (Squid Game)
Hra na oliheň

„Mám to teď celé v hlavě,“ nechal se slyšet tvůrce. „Zatím je ale příliš brzy na to, abych věděl, o čem konkrétně to bude. První série skončila scénou na letišti, kde měl nešťastný vítěz Ki-hun nastoupit do letadla, aby mohl letět do Ameriky za svou dcerou. V poslední chvíli se ale rozhodne neletět a s odhodlaností v očích odchází překazit plány organizátorů vražedné hry. „Ki-hun se vrátí a učiní něco, z čeho bude těžit celý svět,“ dodal. 

Druhá série by se mohla více pověnovat i lince policejního vyšetřování. Ta byla dle reakcí diváků i kritiků sice zajímavá, ale skončila ve slepé uličce. 

Ještě v září v rozhovoru pro magazín Variety Dong-hyuk tvrdil, že žádné plány na pokračování nemá. „Vysiluje mě o tom jen přemýšlet,“ povzdechl si tehdy. 

Hra na oliheň

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.