Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Tvůrci Samotářů natáčejí nový seriál. Plodková si zahraje drsnou ředitelku

Kultura

  12:25
Praha - Internetová televize Playtvak.cz připravuje nový seriál. Natáčí ho produkční dům Lucky Man Films Davida Ondříčka, který má za sebou práci na úspěšných celovečerních filmech, jako jsou kultovní Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Seriál Single lady: Jízda v Óčku natáčí Ondříčkova skupina ve spolupráci s internetovou televizí Playtvak.cz a mladými scenáristkami Veronikou Dostálovou a Terezou Seidlovou.

Jana Plodková v Single Lady. foto:  František Vlček, MAFRA

Hlavní postavu drsné ředitelky TV Óčko ztvárňuje hvězda filmu Protektor, seriálu Kosmos a osmé série StarDance Jana Plodková. V dalších rolích se představí herci Václav Kopta, Tomáš Měcháček, syn Bolka Polívky a Chantall Poulain Vladimír nebo dcera swingera Ondřeje Havelky Rozálie.

„Seriál ostrý jako život sám“, podtitul, který novinka nese, komentuje scenáristka Veronika Dostálová: „Jsem ráda, že jsme se v roce 2017 v seriálové tvorbě posunuli. Už to nejsou jen tradiční televizní seriály, ale dynamické příběhy se svéráznějším pohledem na svět.“

Záběry z natáčení seriálu Single lady: Jízda v Óčku.
Záběry z natáčení seriálu Single lady: Jízda v Óčku.

„Nehrajeme si na žádné psychologické, hluboké drama, naopak, je to svižná dramatická komedie, která hodně sází na humor, překvapivé zápletky a vtipné dialogy,“ dodává scenáristka Tereza Seidlová.

Natáčí se v reálných prostorách – studio TV Óčko, kanceláře mediální skupiny MAFRA, pražské restaurace, bary a kavárny a příběh je inspirován skutečnými událostmi.

„Věřím, že Single Lady: Jízda v Óčku má velký potenciál, a to od hereckých výkonů přes scénáře až po produkci a grafiku. Od samého počátku jsme cítili, že vznikne výjimečný, svěží a novodobý seriál. Velmi rychle tak došlo na oslovení scenáristů. U procházení scénářů k pilotnímu dílu nás nejvíce oslovily Veronika Dostálová a Tereza Seidlová.

Lucky Man Films, jako jedni z nejlepších v oboru, byli potom už jasnou volbou,“ říká Vladimír Mužík, ředitel MAFRA TV, pod kterou spadá internetová televize Playtvak.cz.

„Pro firmu je vždy zásadní, když může spolupracovat se špičkami v oboru a jsem rád, že MAFRA spojila svůj první velký seriál s Davidem Ondříčkem a Lucky Man Films,“ říká Štěpán Košík, předseda představenstva mediální skupiny MAFRA.

Premiérový díl uvede internetová televize Playtvak.cz 24. dubna 2017. Na reprízy se diváci mohou těšit i v nočním programu TV Óčko.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!