130 let

Záběry z natáčení filmu Úsměvy smutných mužů (2018). Režie: Dan Svátek. | foto: Holiday Films

Úsměvy smutných mužů zamíří do kin. Na dně láhve se dá nalézt i legrace

Kultura
  •   12:00
Opojně hořká komedie podle stejnojmenného knižního bestselleru Úsměvy smutných mužů vypráví osudy čtyř mužů, kteří se potkají při nelehkém úkolu. Jako vyvrhelové v protialkoholní léčebně se ocitají takříkajíc na okraji společnosti, ale ani to jim nebrání užívat si legrace naplno. Snímek Dana Svátka má premiéru naplánovanou na květen.

Film o úspěšných mužích, kteří spadli až na samé dno, se však odehrává nejen na půdě protialkoholní léčebny, ukazuje, jak snadno se může člověk dostat na scestí a jak nelehká je cesta zpět. Jen rozhodnutí léčit se mnohdy nestačí. Jedna z cest, jak se z toho dostat ven, vede přes sport, v tomto případě běhání. Příběhy hlavních hrdinů vás nenechají v klidu, někdy se budete smát, někdy přemýšlet nad osudy, vůlí a motivací. Snímek podle knižní předlohy bestsellerového spisovatele Josefa Formánka natáčí režisér Dan Svátek.

Herec David Švehlík. Záběry z natáčení filmu Úsměvy smutných mužů (2018)....
Záběry z natáčení filmu Úsměvy smutných mužů (2018). Režie: Dan Svátek.

Planeta Česko. Česká republika má nově odpověď na přírodopisné dokumenty od BBC

Divákům se představí naprosto odlišní chlápci v nejlepších letech – spisovatel Josef (David Švehlík), sportovec Honza (Ondřej Malý), úředník Milan (Jaroslav Dušek) a výtvarník Tomáš (Ivan Franěk). Kromě nich se diváci mohou těšit v malých či větších rolích na Mariku Šoposkou, Táňu Medveckou, Aloise Švehlíka, Petru Nesvačilovou, Rosťi Nováka st., Mariku Procházkovou, Jiřího Maryšku či Simonu Babčákovou.

K filmu, jehož premiéra je naplánovaná na květen tohoto roku, skládá hudbu beatboxový mág Endru za pomoci hudebníka Jena Hovorky. Diváci se mohou stát také spolutvůrci filmu díky právě probíhající kampani Pomozte dostat Jardu Duška z blázince.

zdroj: www.youtube.com
Autor: Lidovky.cz