Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

V Brně zahraje britská rocková kapela Anathema

Kultura

  15:00
BRNO - Do Brna 10. dubna přijede britská rocková kapela Anathema. V klubu Fléda odehraje téměř tříhodinový koncert, ve kterém se vydá proti proudu času od nynější progresivně rockové tvorby až k metalovým kořenům. K současné sestavě se připojí i bývalí členové.

Britská kapela Anathema. foto: Reprofoto

Kapelu založili v roce 1990 bratři Vincent, Daniel a Jamie Cavanghovi. K zakládajícím členům patřil také John Douglas a Darren White. V polovině 90. let patřila Anathema k hlavním představitelům doom metalu, žánru, který se vyznačuje pomalejším tempem a spojuje melancholickou atmosféru se zatěžkanými kytarovými riffy.

Později se kapela postupně žánrově posunula k progresivnímu rocku a přiblížila se širší posluchačské obci. V současnosti je Anathema na turné k loňské desce Distant Satellites. Brněnský koncert odehraje bez předkapely. Vstupenky jsou v prodeji za 590 korun.

Rockoví a metaloví fanoušci mohou v Brně koncem března vyrazit třeba na německou kapelu Sacred Steel, v dubnu na Skyforger z Lotyšska, v květnu na skotské veterány Nazareth. V létě přijede Robert Plant, hlas legendárních Led Zeppelin.

 

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...