Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

V Českém Brodě zahraje Manu Chao

Kultura

  13:18
Praha - Dvanáctý ročník festivalu Rock for People přivítá vedle zahraničních hvězd jako Manu Chao Radio Bemba Sound System či Fun Lovin´ Criminals i tuzemské kapely jako Cocotte Minute, Sto zvířat nebo Tři sestry.

Manu Chao zahraje v Českém Brodě. foto: Reprofoto

Jedním z lákadel letošního 12. ročníku mezinárodního hudebního festivalu Rock for People, který se uskuteční od 4. do 6. července v Českém Brodě na Kolínsku, bude také populární soubor Divokej Bill z nedalekých Úval.

"Kapela se  Divokej Bill vznikl v Úvalech u Prahy roce 1997; nejprve o sobě dal vědět
účastí v několika soutěžích pro začínající kapely. Debutové album Propustka do pekel skupině vyšlo v roce 2000. Následovaly desky Svatá pravda a Mezi nima.

Na festivalu Rock for People letos vystoupí více než 120 kapel a dýdžejů. Přehlídku zahájí již 3. července tradiční večírek pro nedočkavé, na kterém zahrají zejména místní kapely a dýdžejové Mucho a Baltazar. Hlavními hvězdami však budou francouzský zpěvák a kytarista Manu Chao se svou kapelou Radio Bemba Sound System, američtí Fun Lovin' Criminals a britské duo Mattafix. Z českých kapel se na festivalu objeví Tři sestry, Sto zvířat, Sunshine, Gaia Mesiah a jiné.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!