Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

V Hradci Králové začal festival Hip Hop Kemp, vystoupil Yelawolf i Evidence

Kultura

  12:00
HRADEC KRÁLOVÉ - V Hradci Králové včera odpoledne začal festival Hip Hop Kemp, který na osmi scénách nabízí vystoupení pěti stovek interpretů. První den festivalu vystoupila jedna z hlavních hvězd Američan Yelawolf, skupina Evidence nebo Majk Spirit.

Yelawolf - hvězda prvního večera. foto: MAFRA – Martin Veselý

K hvězdám festivalu patří například americký rapper Yelawolf či duo Mobb Deep, které tvoří rapper a producent Havoc a rapper Prodigy. Na festivalu nevystoupí původně avizovaný rapper Raekwon. „Z toho důvodu se přesouvá vystoupení Ghostface Killah z pátku na sobotní 23:00 hodin,“ řekla dnes odpoledne ČTK Monika Trepešová z pořadatelského týmu. Pořadatelé slibují návštěvníkům 96 hodin hiphopové muziky.

Yelawolf - hvězda prvního večera.
Yelawolf - hvězda prvního večera.

V areálu, který se pro festivalové návštěvníky otevřel již v úterý, jsou připravené také doprovodné akce, například různé workshopy. Návštěvníci si například mohou vyzkoušet namixovat svůj vlastní song či si vytvořit vlastní drink či originální tričko. Připravená je také Chill & Fun zóna, ve které najdou zájemci fotbálek, poker či herní konzole. Podrobnější informace o programu je možné najít na festivalovém webu.

Na loňský ročník festivalu, na kterém byl hlavní hvězdou americký rapper CeeLo Green, dorazilo zhruba 22.000 lidí, zhruba polovinu z toho tvořili cizinci. První ročník festivalu Hip Hop Kemp se konal v roce 2002 v Pardubicích, po dvou letech však organizátoři akci kvůli potížím s hlukem přesunuli na Stříbrný rybník do Hradce Králové. Kvůli velkému zájmu návštěvníků ale tamní areál nestačil a pořadatelé festival přestěhovali na hradecké letiště. Rekordní návštěva na úrovni 25.000 lidí byla v roce 2011.

Zobrazit celou fotogalerii

Prohlédněte si pohodlně všechny fotografie

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...