Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

V hradeckém muzikálu se potkává Marilyn s Janáčkem

Kultura

  16:30
HRADEC KRÁLOVÉ - Klicperovo divadlo v Hradci Králové uvede v sobotu v premiéře nový muzikál režiséra a choreografa Radka Balaše a hudebníka Ondřeje Brouska s názvem Marilyn.

Z muzikálu Marilyn foto: ČTK - David Taneček

V hlavní roli komorního muzikálu o životě Marilyn Monroe se představí Kamila Sedlárová, informovala Marie Šobková z Klicperova divadla. Divadlo slibuje muzikál s náročnými party a sedmičlennou doprovodnou kapelou. V představení se objeví osobnosti, které zásadním způsobem prošly životem známé herečky. Balaš, který s Brouskem již spolupracoval na muzikálech Kniha džungle, Adéla ještě nevečeřela a Nevěsta, uvedl, že se rozhodli použít trochu experimentální formu a pracují s prvky, které se v drtivé většině muzikálů neobjevují.

Sázka na fajnšmekry

"Nemáme klasicky stavěný velký příběh, ale koláž. Už to je velmi specifické. Muzikál rád pracuje s popovými věcmi, krásnými áriemi, tady u nás ocení hudebně talentovaní diváci nesmírně složitou hudební strukturu, těžké akordy a janáčkovské harmonie. Nešetříme ucho diváka a spoléháme se na inteligentní a citlivé hradecké publikum," uvedl Balaš, který doufá, že diváci se dozví detaily ze života slavné herečky, které jsou v obecném povědomí neznámé.

Muzikál Marilyn je v divadelní sezoně 2012/2013 poslední premiérou hradeckého divadla. Tradiční tečkou za divadelní sezonou bude mezinárodní festival Divadlo evropských regionů, který se uskuteční od 21. do 30. června.

Autor: