Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

V metru zazní 'psychotický rock' i muzikály

Kultura

  13:00
PRAHA - V koncertní sály se příští středu promění 14 stanic pražského metra.

Lab Band Konzervatoře Jaroslava Ježka vystoupí v 17 hodin na Můstku. foto: Reprofoto

Celkem šestnáct hudebních uskupení se zapojí do celodenního pohyblivého koncertu, který je plánován na středu 18. dubna od 6 až do 23 hodin. Akci pořádá Dopravní podnik hlavního města Prahy ve spolupráci s Konzervatoří a Vyšší odbornou školou Jaroslava Ježka.

První tóny zazní v 6 hodin ráno ve stanici Rajská zahrada. Tam vystoupí Kytarové duo ve složení Klára Vytisková a Miroslav Fiedler, které publiku nabídne repertoár od období baroka až po latinsko-americké rytmy. Další koncerty budou následovat ve stanicích všech tří tras metra.

Zazpívají i zaměstnanci metra

Výrazný zážitek nejspíše čeká cestující v 19 hodin na Můstku, kde vystoupí sesterská kapela Tritonus Priest. Ta podle své prezentace představuje zcela nový styl – „psychotický progressive rock“, který v sobě zahrnuje prvky art rocku, jazzu, popu, world music, ale i vážné hudby a elektroniky.

Příznivci konvenčnějších stylů si mohou třeba ve stanicích Florenc a Vltavská poslechnout smyčcový orchestr, ktreý hraje jazzové standardy, z nichž nezanedbatelná část jsou původně muzikálové melodie. Muzikály budou slyšet i ve stanicích Muzeum a Hradčanská, kde vystoupí soubor pod vedením profesora Pavla Macara.

Dopravní podnik dodá i pěvecký sbor složený z vlastních zaměstnanců, ten vystoupí v 18 hodin na Vltavské. Posledním vystupujícím souborem celého programu bude skupina Trumpet Q, která od 22.00 hodin představí své skladby s nádechem jazzu, swingu a funku ve stanici Můstek B.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!