Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

V novém kabaretu národní fotbalová reprezentace trénuje striptýz

Kultura

  16:58
PRAHA - Národní fotbalovou reprezentaci v neobvyklé roli mohou vidět diváci v nové kabaretní komedii s názvem Branky, Body, Striptéři, která bude mít v únoru premiéru v Praze.

Baroš a Ujfaluši foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Připomíná prohřešky českých fotbalistů, jejichž výkony občas místo do sportovní rubriky patřily na stránky společenských časopisů, i britskou hořkou komedii Do naha!, v níž se šest mužů potýkajících se s finančními, rodinnými a psychickými problémy pokusí získat peníze zorganizování pánské striptýzové show. V kabaretu, jenž se bude hrát v paláci Casa Gelmi na Vinohradech, se v hlavních rolích představí Jaromír Nosek, Jiří Hána, Peter Strenáčik, Radim Schwab a Marta Ondráčková, informovala Kristina Drahoňovská z pořádající agentury Makroconcert.

Zálety fotbalistů na divadelní prkna
Příběh začíná ve chvíli, kdy celé Česko truchlí kvůli tomu, že se národní reprezentace neprobojovala na mistrovství světa. Fanoušci svou nespokojenost dávají sportovcům výrazně najevo. Ti se však k neúspěchu postaví jinak, než by asi kdokoliv čekal, a jdou se odreagovat do striptýzového baru.

Oslavy po prohře

Inspirací pro tvůrce byl skandál českých fotbalistů z roku 2007. Tehdy tým musel zaplatit pokutu kvůli tomu, že na oslavě narozenin obránce Tomáše Ujfalušiho po prohře s Německem někteří hráči porušili životosprávu. Hráči tehdy na jednom z pokojů v hotelu Praha holdovali alkoholu a v časných ranních hodinách si pozvali šest prostitutek. Skandál tehdy otřásl celou reprezentací i fotbalovou veřejností.

Dlouhou nocí se propijí do rána, kdy už vycházejí noviny, které zaznamenávají jejich oslavu prohry. Prohřešek fotbalistů řeší vedení, které rozhodne o vyloučení aktérů incidentu. Sportovci najednou musejí řešit otázky, co dál, jak vydělat peníze, jak uživit rodinu. Řešení nabídnou pořadatelé ankety o nejlepšího sportovce roku, kteří jim nabídnou vysoký honorář, pokud vystoupí na slavnostním ceremoniálu jako travesti skupina.

Původně absurdní nabídka se zdá být jedinou možností přežití. Muži, kteří doposud pouze kopali do míče, se ale musí naučit ladný ženský krok, držení těla a erotický tanec. Na pomoc si přizvou profesionálku.

Režie kabaretní komedie se ujal Peter Serge Butko a autorem kostýmů je Roman Šolc. Inspirací pro tvůrce byl skandál českých fotbalistů z roku 2007.

Autor: