130 let
Gipsy.cz (Radek Banga)

Gipsy.cz (Radek Banga) | foto: Tomáš Krist, Lidové noviny

Doporučujeme

V novém videoklipu Gipsy.cz hostují Jackson, Obama i Paroubek

Kultura
  •   10:46
PRAHA - Michael Jackson, Barack Obama, Jiří Paroubek, Kanada, Žigulík, Bé eM Wé a další skvělá společnost se sešla v novém videoklipu skupiny Gipsy.cz.

Animovaný klip Reprezent na titulní skladbu stejnojmenného alba opět potvrzuje, že kapela ráda pracuje s nadsázkou, ironií, aktuálními tématy a nebojí si dělat srandu sama ze sebe. "Nebrat se vážně a trochu provokace, to považujeme u naší kapely za jednu z hlavních předností a snažili jsme se toho držet i tady," říkají Gipsy.cz.

Videoklip z dílny Pavla Sadílka, založený na 2D animaci, ukáže divákům nejen co znamená, když se někdo naučí rapovat v Torontu a jak to vypadá, když Vás osvítí duch Michaela Jacksona, ale i pár dalších poučných věcí. "Jsme moc rádi, že se nám podařilo sezvat tolik celebrit do jednoho klipu," říká Vojta Lavička z Gipsy.cz. "Navíc za symbolický honorář, který máte možnost vlastně sami vidět. Díky tomu jsme si mohli dovolit na závěr i dětský sbor. Snad se u toho klipu pobaví všichni tak jako my."


V letošním roce měli příznivci Gipsy.cz možnost vidět kapelu hned ve dvou výrazně stylizovaných videoklipech, připravených speciálně pro Eurosong. Po tomto moskevském rendez-vous znamená letošní třetí video Gipsy.cz návrat k hudbě loňského alba Reprezent.

Pavel Sadílek (www.desade.cz) je autorem řady videoklipů, jeho služeb využili jak například Chinaski, Ewa Farna či Anna K. Jeden z posledních videoklipů Pavla Sadílka, který už je animován podobně jako Reprezent, je skladba Nedávno od skupiny Jarret.

Autoři: Lidovky.cz
  • Vybrali jsme pro Vás