130 let
Steve Hackett

Steve Hackett | foto: Reprofoto

V Praze dnes zahraje Steve Hackett, kytarista slavných Genesis

Kultura
  •   11:30
PRAHA - Britský kytarista Steve Hackett dnes poprvé vystoupí v České republice. Ve Velkém sále pražské Lucerny představí svoje nejznámější skladby i výběr písní z repertoáru skupiny Genesis. Na turné s názvem Genesis Extended 2014 World Tour Hackett vychází z projektu Genesis Revisited, kterým vzdal hold slavné kapele, ve které během 70. let působil.

Právě jeho jedinečný přístup ke hře na kytaru pomohl vytvořit kapelu, která je považována za přední zakladatele art/progresivní scény. Dala světu i další významná jména hudebního světa, jako jsou Peter Gabriel a Phil Collins.

Vzhledem k loňskému úspěchu koncertního programu Genesis Revisited rozšířil Hackett koncept i seznam evropských měst. Koncert obsahuje oblíbené skladby Genesis jako The Musical Box, Dancing with the Moonlit Knight a Supper's Ready i jejich další hity.

ČTĚTE TAKÉ

Spolu s Hackettem se na jednom pódiu objeví tým špičkových hudebníků. Publiku se představí klávesista Roger King, jenž spolupracoval s Gary Moorem, bubeník Gary O'Toole, který hrál s Kylie Minogue nebo Chrissie Hynde, baskytarista Nick Beggs, jenž doprovázel Kim Wilde či Stevena Wilsona. Sestavu doplňují na saxofon, flétnu a perkuse Rob Townsend a vokalista Nad Sylvan.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz