Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

V Praze se uskuteční galakoncert ke 100. narozeninám Sinatry

USA

  6:00
PRAHA - V Praze se příští rok 12. prosince uskuteční galakoncert ke 100. narozeninám Franka Sinatry, které připadají právě na tento den. Swingovému králi, zpěvákovi a herci vzdají s doprovodem RTV Big Bandu Felixe Slováčka hold Jan Smigmator, Tereza Černochová, Pavel Šporcl, Jiří Stivín, Felix Slováček jr., Markéta Smejkalová a další.

Frank Sinatra foto: Reprofoto

„O místě konání galakoncertu zatím jednáme. V úvahu přicházejí tři místa s kapacitou kolem 1000 lidí,“ řekl za pořadatele David Salomon.

Na vzpomínkovou akci přijali pozvání i zahraniční hosté Arthur Manuntag, Peter Lipa, Ludmila Štefániková a další. Pořadatelé chystají pro diváky možnost sezení přímo na podiu s koktejlovým barem, casino, degustaci whisky a doutníků, prodejnu hudebních nahrávek a podobně. „Diváci se ocitnou v atmosféře, kdy v USA končila prohibice, swing byl na vrcholu a životním stylem byly nekončící večírky plné příběhů, které se vypráví dodnes,“ uvedl Salomon.

Francis Albert Sinatra se narodil 12. prosince 1915, zemřel 14. května 1998. Patřil k největším hvězdám populární hudby 20. století. „Kdo nikdy neslyšel Sinatru, jakoby vůbec nežil! Jeho nahrávky mě provázejí celým životem a vždycky se k nim budu rád vracet. Byl to prostě král,“ podotkl Felix Slováček.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.