130 let

Snímek Dunkerk (2017). Život nebo smrt. | foto: Warner Bros.

Válečné drama Dunkerk je již třetí týden v čele tuzemských žebříčků návštěvnosti

Kultura
  •   15:22
PRAHA - Již třetí týden je v čele návštěvnosti tuzemských kin válečné drama Christophera Nolana Dunkerk. Celková návštěvnost filmu o evakuaci obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží u Dunkerku na jaře 1940 je téměř 158 000 diváků. Uvádí to na svém webu Unie filmových distributorů.

Pořadí se oproti minulému týdnu nezměnilo ani na dalších místech. Na druhém místě je animovaný film Já, padouch 3, který za šest pět týdnů v českých kinech vidělo přes 477 000 diváků; o víkendu jich přibylo přes 19 000. Necelých 10 000 víkendových diváků udrželo na třetí příčce akční krimi komedii Baby Driver.

Celková návštěvnost filmu o evakuaci obklíčených francouzských, britských a...
Snímek Dunkerk (2017). Záchrana je zatím v nedohlednu.

Akční sci-fi film režiséra a scenáristy Luca Bessona Valerian a město tisíce planet, s rozpočtem 180 milionů dolarů nejdražší projekt evropské kinematografie, je i po uplynulém víkendu čtvrtý. Na kontě má celkem bezmála 67 000 diváků.

RECENZE: Nolanův Dunkerk je frontální atak na diváka. Sluší mu obří plátno

Na pátém místě do žebříčku vstoupil film Atomic Blonde: Bez lítosti. Snímek, v němž je Charlize Theronová jako agentka MI6 vyslána během studené války do Berlína, aby vyšetřila vraždu kolegy, zatím přilákal 7000 diváků.

Z českých filmů je v první dvacítce na 16. místě komedie Špunti na vodě, jejíž tržby se již přiblížily k hranici 36 milionů korun. Vítěz karlovarského festivalu Křižáček je po prvním týdnu promítání na 17. příčce.

Ve čtvrtek vstoupí do tuzemských kin americká animovaná komedie Emoji ve filmu a thriller Annabelle 2: Zrození zla, který je pokračováním úspěšného hororu z roku 2014 Annabelle.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR o uplynulém víkendu:

  • 1. Dunkerk
  • 2. Já, padouch 3
  • 3. Baby Driver
  • 4. Valerian a město tisíce planet
  • 5. Atomic Blonde: Bez lítosti

Zdroj: Unie filmových distributorů

Autor: ČTK