Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Vánoční láska po francouzsku. V Malé Úpě se točí francouzská romantická komedie

Kultura

  12:00
MALÁ ÚPA - Další ze sérii francouzských romantických vánočních komedií Coup de foudre se natáčí v Malé Úpě. Hlavní roli ztvárnila seriálová hvězda Barbara Cabrita.

Natáčení francouzské romantické komedie z cyklu Coup de foudre v Malé Úpě. foto: 2media

Kouzlu Malé Úpy, druhé nejvýše položené obce v České republice, podléhají turisté i filmaři. Právě v těchto dnech je dějištěm natáčení další ze série oblíbených francouzských romantických vánočních komedií Coup de foudre. Francouzský štáb pracuje v první půli března především v okolí barokního kostela svatého Petra a Pavla z roku 1789, který je srdcem a symbolem Malé Úpy. Jednu z hlavních rolí ztvárnila Barbara Cabrita, kterou čeští diváci znají z několika epizod seriálu Kriminálka Paříž nebo komedie Zlatá klícka z roku 2013. V náležitě idylickém příběhu svou roli sehrají nejen exteriéry malebné horské vesničky, ale coby komparzisté také místní obyvatelé.

Prahou se prohání Ponorka. Němci připravují seriálovou verzi úspěšného filmu

Produkce francouzské televize TF1 si pro natáčení vánočních komediíz cyklu Coup de foudre à Noel vybírá unikátní lokality po celém světě. Úvodní díl vznikalv indickém Jaipuru, další v laponské Kiruně ve Švédsku a v Praze, v roce 2017 volba padla na polynéský ostrov Bora Bora a letos na Vánoce budou francouzští diváci sledovat příběh odehrávající se ve Vídni a Malé Úpě. Proč právě tady? „Každý, kdo u nás někdy byl, dobře ví, že je to mimořádně romantické a půvabné místo. A navíc připomíná tyrolskou vesničku, což asi není náhoda, protože původní obyvatelé Malé Úpy přišli v roce 1566 z Tyrolska, Štýrska  a Korutan,“ podotýká starosta Malé Úpy Karel Engliš.

Natáčení francouzské romantické komedie z cyklu Coup de foudre v Malé Úpě.
Natáčení francouzské romantické komedie z cyklu Coup de foudre v Malé Úpě.
Autor: