Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Žádné okukování na place, rozhodl Netflix kvůli #metoo. Filmové štáby dostaly nová pravidla

Kultura

  18:37
LOS ANGELES - Členové filmových štábů společnosti Netflix mají zakázáno na sebe navzájem vrhat pohledy trvající déle než pět sekund. Firma tak reaguje na kampaň proti sexuálnímu obtěžování a zneužívání #metoo, napsal ve čtvrtek britský deník The Sun. Streamingová služba uvedla, že je „hrdá na cvičení proti harašení“, kterým se její produkční štáby podrobují.

Netflix foto: Reuters

Netflix opatřením reaguje na hnutí #metoo, které otřáslo Hollywoodem a které vážně ohrozilo výrobu seriálu Dům z karet. Netflix kvůli obviněním ze sexuálního obtěžování ukončil spolupráci s oscarovým hercem Kevinem Spaceym, který v seriálu ztvárnil hlavní roli.

Netflix se stal největší zábavní firmou, poprvé překonal giganta Walt Disney

Nová pravidla chování u Netflixu zahrnují vedle zákazu zírat na sebe déle než pět sekund i zákaz delšího objímání a zákaz flirtování. Kolegové se rovněž navzájem nesmějí dožadovat svých telefonních čísel.

„Vedoucí pracovníci nás přišli na schůzku o obtěžování poučit, co je vhodné, a co ne. Dívat se na někoho déle než pět sekund je považováno za nechutné,“ potvrdil jeden z členů štábu seriálu Černé zrcadlo.

Nevhodné chování kolegů prý má být okamžitě hlášeno. Zaměstnanci si však z opatření údajně dělají legraci. Dívají se na sebe, počítají do pěti a pak odvrátí oči, potvrdil zdroj.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...