Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Ve městě již není bezpečno. Třetí řada Stranger Things hodlá laťku nastavit ještě výš

Kultura

  16:30
Jedno léto dokáže změnit vše, hlásá plakát ke třetí sérii populárního seriálu Stranger Things. Na tu si fanoušci počkají déle, protože tvůrci údajně potřebovali čas na to, aby ji patřičně vybrousili k dokonalosti. Třetí řada bude mít světovou premiéru 4. července na americký Den nezávislosti.

Ve třetích Stranger Things se diváci znovu potkají se starou partou foto: Netflix

Na novou sérii si fanoušci počkají půl roku navíc. Podle Cindy Hollandové,  programové viceprezidentky Netflixu, je čekání sice dlouhé, ale rozhodně se divákům vyplatí. „Je to pečlivě připravovaná show. Bratři Dufferové a Shawn Levy (tvůrci seriálu a režisér, pozn. aut.) pracovali velmi tvrdě a jsou si dobře vědomi toho, že sázky jsou vysoké. Chtějí divákům naservírovat ještě něco většího a lepšího, než byla loňská série. A aby toho docílili, museli si na to vzít více času.“ I samotné datum premiéry, 4. července, je pro seriál novinkou. Předchozí dvě série měly premiéru v říjnu, rok od sebe. 

O samotném ději toho zatím známo příliš mnoho není. Bratři Dufferové ale již dříve oznámili, že se seriál dějově posune, nejspíše ale jen o rok .To by jeho děj zasazovalo do roku 1985, kdy měl mimo jiné premiéru kultovní snímek Zpátky do budoucnosti. „Naši dětští herci budou v době třetí série již o rok starší, takže jsme museli poskočit i v seriálu,“ vysvětlil důvod pragmaticky Matt Duffer pro magazín The Hollywood Reporter. Je také známo, že se seriál mnohem více přesune za hranice městečka Hawkins. „Budou z toho města muset sakra vypadnout,“ naznačil zlověstně pro web Vulture Ross Duffer. V Hawkinsu už nebude bezpečno. 

Druhá řada seriálu Stranger Things (2017).
Druhá řada seriálu Stranger Things (2017).

Je seriál Stranger Things v ohrožení? Američan žaluje jeho tvůrce z plagiátorství

Třetí série by měla být tou předposlední. Bratři Dufferové již dříve pro web Vulture řekli, že mají naplánovány jen čtyři série, které mají mít uzavřený konec. „Chci, aby to mělo definitivní finále. Přirozeně také chcete skončit, když jste na vrcholu,“ okomentoval rozhodnutí Matt Duffer. 

01.ledna 2019 v 06:01, příspěvek archivován: 02.ledna 2019 v 11:32

Kromě návratu starých známých tváří se seriál dočká i jedné nové. Herečka Maya Thurman-Hawkeová si zahraje Robin, navenek znuděnou dívku plnou skrývané zášti. Pokud je Vám jméno herečky povědomé, nemýlíte se - Maya je dcerou herečky Umy Thurmanové (Kill Bill, Pulp Fiction) a herce Ethana Hawkea (Společnost mrtvých básníků, Training Day). 

Epizody

Krátký teaser zveřejněný na komiksovém festivalu ComicCon v San Diegu toho sice moc neukázal, ale přinesl fanouškům názvy všech osmi epizod plánované série:

1. “Suzie, Do You Copy?” (Suzie, slyšíš mě?)

2. “The Mall Rats” (Krysy z obchoďáku)

3. “The Case of the Missing Life Guard” (Případ ztraceného plavčíka)

4. “The Sauna Test” (Test saunou)

5. “The Source” (Zdroj)

6. “The Birthday” (Narozeniny)

7. “The Bite” (Kousnutí)

8. “The Battle of Starcourt” (Bitva o obchodní dům Starcourt)

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!