130 let
Clarinet Factory

Clarinet Factory | foto: Martin Straka

AUDIO: Clarinet Factory avizují nové album singlem s dívčím sborem

Kultura
  •   17:51
České kvarteto Clarinet Factory, sbírající ohlasy i v zahraničí, připravuje nové album. Jeho první vlaštovkou je singl Luky zelené, pro zahraniční trh pojmenovaný Meadows. Lidovky.cz uvádějí premiéru této skladby.

Hostem Clarinet Factory jsou v písni Luky zelené dívky z dětského pěveckého sboru Grunik, jež se na nadcházejícím albu, jež by mělo vyjít v březnu příštího roku pod zatím neznámým názvem, objeví ještě ve dvou dalších skladbách. „Clarinet Factory si desku produkují sami, ale její tvar a vyznění jsou jistě ovlivněny i spoluprací s Joe Achesonem z Hidden Orchestra a Janem P. Muchowem. Jejich zpětné vazby jsou pro nás velmi cenné,“ uvedla pro lidovky.cz manažerka souboru Petra Burthey.

Pražský křest jarního alba Clarinet Factory ještě není určen, paradoxně už se ale ví, kde bude deska uvedena v zahraničí. Francouzský křest je naplánován na 27. března v pařížském Theatre des Abbesses, belgický pak 5. května v Liege.

Clarinet Factory je možné vidět pravidelně každý měsíc v pražském divadle Ponec, kde vystupují ve společném projektu Korekce s tanečním souborem VerTeDance v režii Jiřího Havelky. Nejbližší reprízy budou 15. listopadu, 6. prosince a 23. ledna.

Skupina, která v minulosti vydala několik zajímavých alb, křížících soudobou klasickou a alternativní hudbu a spolupracovala mimo jiné se zpěvačkami Lenkou Dusilovou a Janou Koubkovou, v minulých dnech absolvovala dvoutýdenní turné po Japonsku. Minulý rok reprezentovala Česko na prestižním hudebním veletrhu WOMEX.

Autor: obz