Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Please The Trees uzavírají jednu kapitolu lynchovským klipem

Kultura

  16:22
Videoklipem režiséra Jiřího Rendla ke skladbě Consider Death ze čtvrtého řadového alba Please The Trees s názvem Carp, za které kapela získala výroční hudební ocenění Apollo za nejlepší album roku 2015, kapela uzavírá další etapu svojí jedenáctileté existence. Videoklip uvádí portál Lidovky.cz v exkluzivní premiéře.

Please The Trees foto: Vlasta Vojáček

Záznam, ze kterého je videoklip sestříhán, byl pořízen 13. září 2015 během křtu zmíněného alba Carp v pražském Přístavu 18600. Podmínkou vstupu na koncert bylo maskování. Fanoušci byly podníceni k vlastoruční výrobě masek, ať už doma nebo přímo na místě, kde probíhal workshop, během něhož si masku mohli z různých materiálů vyrobit.

Nápad přispěl k unikátní, podivné, až lynchovsky laděné atmosféře. Vedle zamaskovaných fanoušků jsou klíčovými postavami také tanečníci Belgi Adiguzel a Palo Kršiak. Záznam koncertu probíhal celkem na sedm kamer a 8mm film. Místo pódia kapela odehrála koncert na valníku, se kterým podzději, v červnu roku 2016, odjela turné. Záznam z něj ve formě dokumentárního filmu by měl být dokončen na přelomu letošního roku.

Please The Trees vystoupí tuto sobotu na showcasovém festivalu Moscow Music Week. V současné době kapela dokončuje práce na pátém albu, jehož nahrávání proběhlo v sanfranciském studiu Tiny Telephone s producentem Brandonem Egglestonem (mj. Swans, Modest Mouse či The Dandy Warhols). Datum vydání zatím není stanoveno.

Už 11. října pokřtí Please The Trees v pražském klubu Strahov 007 koncertní záznam, který proběhl tamtéž 24. února loňského roku. Album pojmenované Licence To Live bylo nahráno pod heslem „Podporuj svoji Sedmičku!“ jako upozornění dalším kapelám a hudebníkům na možnost nahrávání v tomto legendárním prostoru.

Na únor roku 2018 chystají Please The Trees a taneční soubor 420people nový autorský materiál. Toto spojení bude aktuálně k vidění 24. září v Praze (Jatka 78) a 22. října ve Zlíně (Městské divadlo).

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...