130 let

Batman ve filmu Batman začíná | foto: Warner Bros.

VIDEO: Protestů ve Filadelfii se zúčastnil i Batman z filmu. Dav ho přivítal s jásotem

Kultura
  •   16:30
FILADELFIE - Komiksový superhrdina Batman neochraňuje jen Gotham. Když se na protestech ve Filadelfii objevil fanoušek v přesné kopii Batmanova kostýmu z filmové trilogie, dav protestujících „hrdinovi“ tleskal a jásal.

Batman (v soukromí miliardář Bruce Wayne) je jednou z nejikoničtějších komiksových postav na světě. Není tedy divu, že jeho ikonický kostým, který se sice během let více či méně měnil, je stále na první pohled poznatelný. Batmana si v průběhu let na plátně nebo v seriálech zahráli Adam West,  Michael Keaton, Val Kilmer nebo Ben Affleck. Velmi oblíbenou se ale stala filmová trilogie režiséra Christophera Nolana (Počátek, Interstellar), ve které si gothamského rytíře zahrál herec Christian Bale. 

Robert Pattinson jako Batman. záběry z kamerové zkoušky.
Ben Affleck jako Batman.

Právě v Baleově filmovém kostýmu se v americké Filadelfii objevil jeden z protestujících. Očividný superhrdinský fanoušek procházel davem a na mobilní telefon ho zachytilo několik přihlížejících. 

Je to jedno z prvních Batmanových vystoupení na veřejnosti za posledních několik týdnů. V dubnu se jeden takový proháněl ve vlastnoručně vyrobeném Batmobilu ulicemi Mexika. Tehdy bojoval proti koronaviru a z tlampače volal po kolemjdoucích, aby respektovali nařízení o karanténně. 

Dalším filmovým Batmanem se stane herec Robert Pattinson (Stmívání, Maják). Snímek režisére Matta Reevese (Válka o planetu opic, Monstrum), který by měl hlavní postavu představit v méně akčním a více detektivním duchu, bude mít ale premiéru nejdříve až příští rok. 

Autor: Jaroslav Totušek
  • Vybrali jsme pro Vás