Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Kultura

VIDEO: Skupina Krajina Ró v Zrcadle vyhlíží konec pandemie

Krajina Ró (Anna Břenková) - z videoklipu Zrcadlo foto: Indies Scope

Nová kapela Krajina Ró, jež propojuje leadera Jablkoně Michala Němce s powerbluesovým triem The Bladderstones a zpěvačkou Annou Břenkovou, natočila s režisérem Dušanem Krejdlem videoklip ke skladbě Zrcadlo, který na Lidovkách.cz uvádíme v premiéře. V klipu si zahrál i Ondřej Ježek, zvukař a producent debutového alba Krajiny Ró Hotel Blázen.
  13:00

Klipem ke skladbě Zrcadlo chce Krajina Ró naznačit, že veškeré mlčení v době nekoncertování kvůli covidu-19 je pouze zdánlivé a múzy jen čekají na příležitost. „Časy jsou sice prapodivné, ale snad už putujeme k době, kdy se náš obraz v zrcadle zase srovná,“ říká frontman kapely Michal Němec o videoklipu, v němž muzikanti živelně hrají a tančí.

„Píseň Zrcadlo nám připadala tak nějak divná, proto jsme ji několikrát předělali. Určitě se to vyplatilo, protože teď nám připadá tak nějak zvláštní,“ dodává Němec o jedné z nejvýraznějších písní desky.

V Krajině Ró se snoubí zkušenost s progresivním mládím. Mezi spoluhráči Michala Němce v Krajině Ró nechybí ani o čtyři desítky let mladší kytarový talent Tomáš Frolík a zpěvačka Anna Břenková. Součástí kapely jsou také zkušení hráči Michael Nosek na bicí a Johnny Judl Jr. na baskytaru. Dohromady přispěli k pestrosti před pěti měsíci vydané desky Hotel Blázen, která je plná písničkové křehkosti, bluesrockové dynamiky a místy i punkové drsnosti.

Autor:
Témata: Jablkoň

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!