Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Kultura

VIDEO: Téma nového alba Martina Brunnera: návrat jazzrocku

Martin Brunner foto: Jiří Thýn

Šest let po ryze akustickém albu Morning Walks vydal skladatel a pianista Martin Brunner novinku Levels of Life. Album má výrazně rockový zvuk a vedle klasického piana na něm protagonista hraje také na syntezátor. Videoklip, který kapela natočila ke skladbě Space Rover v režii Anežky Horové, uvádí portál Lidovky.cz v premiéře.
  10:00

Rovnocennými členy kapely nazvané Martin Brunner Band jsou vesměs známí hudebníci, kteří lehkou nohou překračují hranice hudebních žánrů a jako hráči s jazzovým vzděláním a enormními zkušenostmi se zde vrací k hudbě svého mládí, avšak s potřebným nadhledem a citem pro obsah.

Jsou jimi kytarista Tomáš Fuchs (kapela Jany Kirschner, dříve kapela Ewy Farné), baskytarista Rastislav Uhrík (Vertigo, Lanugo, kapela Jany Kirschner) a bubeník Roman Vícha (Muff, kapela Ewy Farné).

Při psaní všech skladeb Brunner ponechal více volnosti a prostoru pro kreativitu svým spoluhráčům, kteří zúročili své zkušenosti ze světa rocku i popu. Výsledkem je hudba, která plyne přirozeně a přiznává svoji úctu ke klasickému rocku a fúzím rocku s jazzem, funkem či diskem.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...