130 let
My Name Is Ann! (vystoupí na Gender Fuck Festu 2009)

My Name Is Ann! (vystoupí na Gender Fuck Festu 2009) | foto: My Name Is Ann! mySpaceReprofoto

Víkendový Gender Fuck Fest: Vyrobte si 'čůrací kalíšky' na močení vstoje

Kultura
  •   15:12
PRAHA - Experimentální prostor NoD/Roxy v Praze bude od pátku do neděle dějištěm feministické přehlídky Gender Fuck Fest. Na programu "kulturně podvratného festivalu" budou hudební a divadelní vystoupení, přednášky, workshopy a výstava, oznámil klub na svých internetových stránkách.

Přehlídka s podtitulem Svoje pohlaví nechte doma! je podle pořadatelek sice určena zejména ženám, na scéně však podle nich dostanou prostor umělci "všech pohlaví". "Nejsme ženy a muži, jsme lidé," prohlásily organizátorky na svém webu http://genderfuck.cz.

"Cílem Gender Fuck Festu je vytvořit radikální prostor, kde by bylo možné alespoň na krátký okamžik dosáhnout svobody od požadavků genderového, patriarchálního a heterosexistického systému," stojí rovněž na festivalových internetových stránkách.

V úvodní den přehlídky se na scéně vystřídají domácí skupiny a projekty Ex-Lex, Tabula Rasa, Smích v břiše, My name is Ann! a Tupak Amaru s německými Rebis. V sobotu se představí domácí kapely Elda, Piko, Muženy a Cute corps, z Polska přijede projekt Pogotowie seksualne.

Festivalové přednášky se budou týkat například témat recyklace odpadků nebo skrytých projevů heterosexuality či homosexuality v televizních večerníčcích. Na workshopech si účastníci budou moci zase například vyrobit model na festivalovou módní přehlídku či speciální "čůrací kalíšky" umožňující feministkám močení vstoje.

Autor: ČTK