Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Vraždící kult už se třese. Tarantino stihl dokončit svůj nový film, bude uveden v Cannes

Kultura

  14:00
CANNES - Americký režisér Quentin Tarantino stihl dokončit svůj nový film Tenkrát v Hollywoodu a snímek se tak bude moci zúčastnit hlavní soutěže na festivalu v Cannes. Na francouzskou Riviéru dorazí i hlavní hvězdy filmu Leonardo DiCaprio, Brad Pitt a Margot Robbieová, oznámil ředitel přehlídky Thierry Frémaut.

Cliff Booth (Brad Pitt) a Rick Dalton (Leonardo DiCaprio). Foto z natáčení snímku Once Upon a Time in Hollywood. Režie: Quentin Tarantino. foto: Sony Pictures

„Obávali jsme se, že film, který jde do kin až koncem července, nebude hotový, ale Quentin Tarantino čtyři měsíce nevyšel ze střižny,“ uvedl Frémaut v tiskovém prohlášení.

Margot Robbieová jako Sharon Tateová. Foto z natáčení snímku Once Upon a Time...
Leonardo DiCaprio jako herec Rick Dalton. Foto z natáčení snímku Once Upon a...

‚Quentin Tarantino je kr**én,‘ cituje Playboy skladatele Ennia Morriconeho. Ten vyjádření popírá

Nový film režiséra, který v Cannes získal hlavní cenu - Zlatou palmu - už v roce 1994 za snímek Pulp Fiction, se odehrává v Hollywoodu 60. let a natočen byl na motivy skutečných událostí. Hlavními postavami jsou bývalá televizní hvězda Rick Dalton (DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér a nejlepší přítel Cliff Booth (Pitt), kteří se snaží najít si své místo v měnícím se filmovém průmyslu.

Robbieová hraje v bezmála tříhodinovém snímku těhotnou herečku Sharon Tateovou, manželku režiséra Romana Polanského, kterou bestiálně zavraždila skupina kolem Charlese Mansona.

Autor: